Różnice między sezonową a całoroczną produkcją lodów

Nie da się ukryć, że po lody najczęściej sięgamy latem – zwłaszcza podczas wyjątkowo ciepłej pogody. Jednak całoroczna produkcja lodów nie jest pozbawiona sensu,...

Wino półsłodkie: dlaczego kobiety je uwielbiają?

Cóż smakuje lepiej, niż lampka ulubionego wina w dobrym towarzystwie i doskonałej atmosferze? Wino uosabia kobiecą subtelność, złożony charakter, nieoczywiste atuty. Jest trunkiem, które...

JAK WYBRAĆ I GDZIE KUPIĆ DOBRĄ KAWĘ ZIARNISTĄ?

Kochacie smak pysznej kawy? Nie wiecie jednak jak wybrać odpowiednią? W poniższym poradniku podpowiadamy jak dokonać odpowiedniego wyboru Smaczna kawa ziarnista jest zawsze mile widziana....

Kalendarz adwentowy – jak uprzyjemnić oczekiwanie na święta?

Święta Bożego Narodzenia poprzedza adwent, który wiąże z wieloma tradycjami. Jedną z nich jest wieniec dekoracyjny z czterema świecami – każda z nich symbolizuje...

Wina dla gastronomii a wine pairing

Konsumpcja wina rośnie, a wraz z nią świadomość konsumentów o rodzajach i walorach aromatyczno-smakowych tego trunku. Nic więc dziwnego, że w dobrych restauracjach coraz...

Pizza to sposób na udaną randkę. Poznaj siłę czaru tego prostego...

Kraków to miejsce wyjątkowe i idealne na randkę. Miasto to skrywa w sobie tajemnicę utkaną z legend, historii oraz walorów architektonicznych. To doskonałe...

3 pomysły na obiad z łososiem w roli głównej

Łosoś to niezwykle uniwersalna ryba – pasuje w zasadzie do wszystkiego i może być przyrządzona na wiele sposobów. Obiady z łososiem norweskim w...

Kagor, czyli wino ze wschodu

Światową stolicą wina jest bezsprzecznie Francja. To właśnie w Paryżu nad Sekwaną powstają najbardziej rozpoznawalne na świecie marki wina i to tutaj powstały najważniejsze...

Mąka orkiszowa – jakie są jej właściwości odżywcze? Sprawdź!

Popularny „szpelc” uprawiany był od czasów starożytnych, zwłaszcza na terenach Bliskiego Wschodu. Produkty wytwarzane na bazie mąki orkiszowej stanowią doskonałe źródło witamin oraz fitosteroli. Związki...

Zastosowanie piły do kości w lokalu gastronomicznym

W działalności gastronomicznej często pojawia się konieczność obróbki mechanicznej dużych ilości produktów żywnościowych – warzyw, owoców, mięsa itp. Dlatego nie dziwi obecność na rynku...

Przeczytaj również