Live cooking – spróbuj czegoś nowego!

Gotowanie na żywo to nie tylko świeże posiłki, które podawane są gościom, ale także w niektórych przypadkach, prawdziwy kulinarny spektakl. Live cooking może...

Dlaczego warto zainwestować w dobry komplet garnków?

W wyposażeniu nowoczesnej kuchni powinien znaleźć się komplet garnków umożliwiający łatwe przechowywanie oraz długotrwałą eksploatację. Wybierając podobny zestaw, należy przede wszystkim kierować się...

Wyjście do restauracji. Gdzie zjeść w Lublinie?

Gastronomia ponownie odżyła. Otwarte ogródki pozwoliły na nowo zagościć w restauracjach i ponownie móc cieszyć się ze spotkań z rodziną i znajomymi w...

Zastosowanie folii barierowych w przemyśle spożywczym

Niektóre produkty spożywcze są szczególnie narażone na zepsucie. Wymagają one więc zastosowania specjalnych opakowań, które będą dla nich jeszcze dodatkowym zabezpieczeniem. Często przepisy jasno...

Jak powinien być ubrany kelner?

Kelner lub kelnerka to osoby, będące wizytówką danej restauracji, które mają bezpośredni kontakt z klientami. Dlatego tak ważny jest zarówno nienaganny wygląd, jak...

Napój migdałowy – jak wybrać najlepszy?

Napój migdałowy jest potocznie nazywany mlekiem migdałowym, a z roku na rok zyskuje coraz większą popularność. Napoje roślinne, do jakich należy także migdałowy jest...

Ciekawa restauracja w Lublinie. Czym warto się kierować?

Kiedy nie zamawiamy zbyt często jedzenia lub jesteśmy przejazdem w Lublinie, a chcemy smacznie zjeść, czasami nie wiadomo, która restauracja w Lublinie spełni...

Jakie kultury bakterii są obecne w kefirach?

Kefir jest napojem o gęstej konsystencji. Przypomina nieco jogurt, ale różni go drożdżowy zapach. Jest lekko gazowany, ponieważ posiada w sobie dwutlenek węgla...

Posmakuj nowej kawy ziarnistej

Wiele osób myśli, że o kawie wie już wszystko. W rzeczywistości jednak odmian i sposobów parzenia małej czarnej jest tak wiele, że prawdopodobnie zabrakłoby...

Jak zaaranżować restaurację?

Wystrój restauracji jest niezwykle istotną kwestią. Jej wnętrze musi być zgodne z obowiązującymi przepisami, ale także przyjazne użytkownikom, dopełniające się z charakterem serwowanej kuchni,...

Przeczytaj również