Rodzaje i charakterystyka opakowań do dań na wynos

Rodzaje i charakterystyka opakowań do dań na wynos

W czasie pandemii popularność dań na wynos zdecydowanie skoczyła. Nic w tym dziwnego: klienci, choć pozbawieni możliwości zjedzenia w swojej ulubionej restauracji,...

Bubble tea w wielu odsłonach

Masz ochotę na pyszny napój orzeźwiający? Przedstawiamy przepisy na bąbelkową herbatę w kilku wersjach. Świetną alternatywą dla mrożonej herbaty, lemoniady czy soku owocowego...

Prostota i tradycja na … talerzu

Co polski turysta powinien spróbować w Południowym Tyrolu? Urozmaicona kuchnia Południowego Tyrolu zadowoli swoimi specjałami każde podniebienie. Proste, tradycyjne potrawy są w Południowym Tyrolu równie...

Jakie kultury bakterii są obecne w kefirach?

Kefir jest napojem o gęstej konsystencji. Przypomina nieco jogurt, ale różni go drożdżowy zapach. Jest lekko gazowany, ponieważ posiada w sobie dwutlenek węgla...

Mąka orkiszowa – jakie są jej właściwości odżywcze? Sprawdź!

Popularny „szpelc” uprawiany był od czasów starożytnych, zwłaszcza na terenach Bliskiego Wschodu. Produkty wytwarzane na bazie mąki orkiszowej stanowią doskonałe źródło witamin oraz fitosteroli. Związki...

Wyjście do restauracji. Gdzie zjeść w Lublinie?

Gastronomia ponownie odżyła. Otwarte ogródki pozwoliły na nowo zagościć w restauracjach i ponownie móc cieszyć się ze spotkań z rodziną i znajomymi w...
Tłusty Czwartek - subiektywna lista najlepszych pączkarni w 5 największych miastach Polski

Tłusty Czwartek – subiektywna lista najlepszych pączkarni w 5 największych miastach...

Tłusty czwartek to dzień, w którym koniecznie trzeba zjeść co najmniej jednego pączka. Warto jednak na tę okazję wybrać najlepszą pączkarnię w okolicy,...

Ekspresy kolbowe do gastronomii – jak wybrać dobrze?

Ekspresy kolbowe są niezbędne we wszystkich dobrych kawiarniach, restauracjach i cukierniach. Oferują bowiem bariście pełną kontrolę nad procesem parzenia, dzięki czemu może on zaoferować...

Pilsvar Porter Galicyjski – smak dla miłośników ciemnego mocarza

Historia piwa typu porter ma swoją genezę w XVIII wieku w Anglii. Od zawsze charakteryzował się ciemną barwą, przechodzącą od rubinowych, aż po...

Jak dekorować torty urodzinowe i weselne?

Ciągle jeszcze dominuje pogląd, że dekoracje tortów na wesela czy urodziny to zadanie dla cukierników. Jednak prawdziwą furorę robią torty, których dekoracji podjęli się...

Przeczytaj również