Zastosowanie piły do kości w lokalu gastronomicznym

W działalności gastronomicznej często pojawia się konieczność obróbki mechanicznej dużych ilości produktów żywnościowych – warzyw, owoców, mięsa itp. Dlatego nie dziwi obecność na rynku...
Tłusty Czwartek - subiektywna lista najlepszych pączkarni w 5 największych miastach Polski

Tłusty Czwartek – subiektywna lista najlepszych pączkarni w 5 największych miastach...

Tłusty czwartek to dzień, w którym koniecznie trzeba zjeść co najmniej jednego pączka. Warto jednak na tę okazję wybrać najlepszą pączkarnię w okolicy,...

5 rzeczy, o których należy pamiętać prowadząc restaurację

Prowadzenie restauracji to odpowiedzialne zajęcie. Zarządzanie wymaga tego, aby zadbać dosłownie o każdy szczegół. Nie może być mowy o sytuacji, w której właściciel nie...

Pizza to sposób na udaną randkę. Poznaj siłę czaru tego prostego...

Kraków to miejsce wyjątkowe i idealne na randkę. Miasto to skrywa w sobie tajemnicę utkaną z legend, historii oraz walorów architektonicznych. To doskonałe...

3 pomysły na obiad z łososiem w roli głównej

Łosoś to niezwykle uniwersalna ryba – pasuje w zasadzie do wszystkiego i może być przyrządzona na wiele sposobów. Obiady z łososiem norweskim w...

Ewa Wachowicz pisze dla Wirtualnej Polski

Nową felietonistką serwisu WP Kuchnia została Ewa Wachowicz. Każdego miesiąca będzie przygotowywać materiały na tematy kulinarne i lifestyle’owe. W serwisie powstaje również baza autorskich...

Prostota i tradycja na … talerzu

Co polski turysta powinien spróbować w Południowym Tyrolu? Urozmaicona kuchnia Południowego Tyrolu zadowoli swoimi specjałami każde podniebienie. Proste, tradycyjne potrawy są w Południowym Tyrolu równie...

Hity lata 2018 – najlepsze przepisy na upalne dni

Gorące słońce, długie ciepłe wieczory, wakacyjny luz – wszystkie symptomy na niebie i ziemi wskazują, że właśnie rozpoczęło się niecierpliwie wyczekiwane lato! Jednak ta...

Wina dla gastronomii a wine pairing

Konsumpcja wina rośnie, a wraz z nią świadomość konsumentów o rodzajach i walorach aromatyczno-smakowych tego trunku. Nic więc dziwnego, że w dobrych restauracjach coraz...

Wino półsłodkie: dlaczego kobiety je uwielbiają?

Cóż smakuje lepiej, niż lampka ulubionego wina w dobrym towarzystwie i doskonałej atmosferze? Wino uosabia kobiecą subtelność, złożony charakter, nieoczywiste atuty. Jest trunkiem, które...

Przeczytaj również