Marka Hurom jest jedną z najbardziej rozpoznawalnych, jeżeli chodzi o rynek wyciskarek do soków. Do zalet soków własnej roboty nie trzeba nikogo specjalnie przekonywać. Są one nie tylko bogatsze w witaminy i składniki odżywcze, niż gotowe napoje dostępne w sklepach, ale nie zawierają też zbędnych i często szkodliwych dodatków, takich jak cukry. Ponadto własnoręcznie komponowane soki mogą mieć właściwości lecznicze i stanowić doskonałe uzupełnienie zdrowej diety. Firma Hurom nie tylko wychodzi naprzeciw oczekiwaniom amatorom wyciskania owoców i warzyw, ale nieustannie doskonali swoje urządzenia, prowadząc badania i stawiając na innowację. Co sprawia, że urządzenia tej firmy stały się legendą wśród wyciskarek?

Pionier na rynku wyciskarek pionowych

Rozwijanie technologii wyciskania zapoczątkowane przez Hurom w 1974 roku zaowocowało zastosowaniem pierwszej na świecie wyciskarki pionowej. To banalnie proste rozwiązanie pozwala uzyskać dwa szczególnie ważne efekty. Po pierwsze eliminuje konieczność dociskania produktów, z których otrzymywane są soki. Owoce i warzywa są wciągane i rozdrabniane bez konieczności ingerencji użytkownika. Po drugie zastosowanie ślimaka, który jest osadzony w obudowie pionowo, pozwala wykorzystać w procesie rozdrabniania siłę grawitacyjną, która minimalizuje mechaniczne straty wartości odżywczych i enzymów zawartych w warzywach i owocach. Co ważniejsze firma Hurom, nie poprzestała na zastosowaniu tego rozwiązania. Pionowe wyciskarki są w tej chwili powszechnie dostępne, tymczasem Hurom ciągle doskonali tę technologię. Sprawia to, że produkty tej firmy są nieporównywalnie lepsze od tanich, dyskontowych urządzeń dostępnych na rynku.

Wygoda użytkowania

Orientacja pionowa to nie wszystko, co oferuje nam marka Hurom. Wygoda zaczyna się, już na etapie wkładania owoców i warzyw do urządzenia. Urządzenia tego producenta mają dobrze przemyślane gabaryty misy, która umieszczona jest na szczycie. Do tego posiada ona wyjątkowo szeroki otwór wsadowy. Dzięki temu wyeliminowany zostaje uciążliwy proces ręcznego siekania żywności na małe kawałki. Kolejnym atutem jest umieszczenie specjalnych ostrzy, które rozdrabniają owoce i warzywa za nas, jeszcze przed przetransportowaniem ich do właściwej komory wyciskania. Na tym etapie żywność rozbijana jest za pomocą specjalnego ślimaka. Sok zbiera się na dnie jednego pojemnika, a pulpa odprowadzana jest do drugiego. W każdym urządzeniu Hurom pojemnik na odpadki jest pojemny i łatwy w czyszczeniu. Producent sięga również po inne ciekawe rozwiązania. Przykładowo w niektórych modelach rezygnuje z metalowego sitka, co znacznie ułatwia czyszczenie urządzenia. Wartym uwagi jest też system specjalnych szczotek zastosowanych w pojemnikach, gdzie zbiera się sok. Z jednej strony oczyszczają one ścianki, a z drugiej sprawiają, że końcowy produkty jest lepiej wymieszany i mniej spieniony,

Najwyższa jakość soków

Marka Hurom szczególną uwagę zwraca na sposób wyciskania soku. Produkty tego producenta wyposażone są w silniki o sporej mocy, jednak sam mechanizm działa wolnoobrotowo. Jak wspomniano wyżej, duże siły oddziaływające na żywność powodują spadek jej jakości. Im wolniej obraca się ślimak, tym bardziej odżywczy pozostaje sok. Hurom idealnie wypośrodkował parametry obrotów, tak żeby uzyskać efektywny czas wyciskania, przy jak największej zawartości witamin, enzymów i składników odżywczych w otrzymywanym soku.

Nie ulega wątpliwości, że marka Hurom to lider wśród producentów wyciskarek do soków. Firma ta oferuje szeroki wybór urządzeń, od prostych i szybkich w obsłudze, bo bardziej skomplikowane, ale wyposażone w wiele dodatkowych funkcji. Wszystkie one łączy szereg błyskotliwych rozwiązań, które Hurom nieustannie doskonali.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj