Masło orzechowe Dziki Orzech 100% orzechów

Napój migdałowy jest potocznie nazywany mlekiem migdałowym, a z roku na rok zyskuje coraz większą popularność. Napoje roślinne, do jakich należy także migdałowy jest doskonałą alternatywa dla osób z nietolerancją laktozy i glutenu. Wśród jego zwolenników można spotkać także osoby na diecie wegetariańskiej, czy wegańskiej. Czym jednak powinniśmy się kierować przy wyborze napoju migdałowego? Oczywiście jego składem!

Napój napojowi nie równy

Napój ‘mleko’ migdałowy przede wszystkim powstaje ze składników pochodzenia roślinnego i wody. Ze zwykłym mlekiem zwierzęcym łączy je barwa, konsystencja i przeznaczenie, w jakim może być wykorzystane. Napój migdałowy powstaje w wyniku rozdrobnienia migdałów. Jest najczęściej wybierany spośród tych roślinnych. Stanowi naturalne źródło wielu witamin. Warto jednak wiedzieć, że nie każda woda migdałowa ma taki sam skład. Poszczególne napoje migdałowe będą się od siebie różnić właściwościami odżywczymi. Jaki zatem wybrać, aby mieć pewność, że jest ono źródłem cennych witamin i minerałów?

Aby ‘mleko’ migdałowe wykazywało podobne właściwości do tego pochodzenia zwierzęcego musi być dodatkowo wzbogacone o cenne dla zdrowia substancje. Jednak czym kierować się w wyborze tego najlepszego napoju roślinnego? Przede wszystkim ilością migdałów. Nie warto stawiać na napój roślinny o niskiej zawartości owoców. Drugą kwestią jest wspomniane wcześniej wzbogacenie wody migdałowej o dobroczynne składniki. Na to rozwiązanie postawiła francuska marka La Mandorle. W ich napoju migdałowym można znaleźć algi Lithothamnium Calcareum, które dostarczają takich składników jak:

  • wapń – jest niezbędny do utrzymania zdrowych kości i zębów,
  • magnez – wpływa na poprawę trawienia oraz bierze udział w przemianie białka,
  • białko – pomaga w zwiększeniu i utrzymaniu masy mięśniowej.

To napój gotowy do spożycia, naturalnie bezmleczny i bezglutenowy. Jest doskonałą alternatywną dla zwykłego mleka w kuchni – można poddawać go obróbce cieplnej.

Napój (mleko) migdałowe z algami La Mandorle to zdrowy produkt bez laktozy, glutenu i soli. Jest odpowiedni dla alergików i osób z nietolerancją. Produkowane jest ze składników pochodzących z ekologicznych upraw, a migdały (z Sycylii i / lub Hiszpanii) są najwyższej jakości.

Woda migdałowa jest nie tylko zdrowa, ale i niskokaloryczna. Idealnie sprawdzi u osób, które są na diecie. Dodatkową zaletą jest certyfikat ECOCERT, który posiada napój migdałowy La Mandorle. To cenione w branży spożywczej wyróżnienie, któremu towarzyszą dodatkowe kryteria. ECOCERT przyznawany jest wyłącznie produktom, których składniki są pochodzenia naturalnego, w tym również z kontrolowanych upraw ekologicznych. Warto postawić na napój migdałowy opatrzony tym certyfikatem.

Napój migdałowy ‘mleko’ bez laktozy – gdzie kupić?

Ty także chcesz się zdecydować na pełnowartościową dietę i zdrowy tryb życia z napojem migdałowym? Świetnie! Już teraz sprawdź, jakie wody roślinne przygotował dla Ciebie sklep centrumbio.pl. To u nich znajdziesz pełnowartościowe ‘mleko’ bez laktozy marki La Mandorle.

Oprzesz się tym smakom? Kremy Nutlove Nowe pyszne smaki!

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here