Jak powinien być ubrany kelner?

Kelner lub kelnerka to osoby, będące wizytówką danej restauracji, które mają bezpośredni kontakt z klientami. Dlatego tak ważny jest zarówno nienaganny wygląd, jak...

Napój migdałowy – jak wybrać najlepszy?

Napój migdałowy jest potocznie nazywany mlekiem migdałowym, a z roku na rok zyskuje coraz większą popularność. Napoje roślinne, do jakich należy także migdałowy jest...

Ciekawa restauracja w Lublinie. Czym warto się kierować?

Kiedy nie zamawiamy zbyt często jedzenia lub jesteśmy przejazdem w Lublinie, a chcemy smacznie zjeść, czasami nie wiadomo, która restauracja w Lublinie spełni...

Jakie kultury bakterii są obecne w kefirach?

Kefir jest napojem o gęstej konsystencji. Przypomina nieco jogurt, ale różni go drożdżowy zapach. Jest lekko gazowany, ponieważ posiada w sobie dwutlenek węgla...

Posmakuj nowej kawy ziarnistej

Wiele osób myśli, że o kawie wie już wszystko. W rzeczywistości jednak odmian i sposobów parzenia małej czarnej jest tak wiele, że prawdopodobnie zabrakłoby...

Jak zaaranżować restaurację?

Wystrój restauracji jest niezwykle istotną kwestią. Jej wnętrze musi być zgodne z obowiązującymi przepisami, ale także przyjazne użytkownikom, dopełniające się z charakterem serwowanej kuchni,...

Pilsvar Porter Galicyjski – smak dla miłośników ciemnego mocarza

Historia piwa typu porter ma swoją genezę w XVIII wieku w Anglii. Od zawsze charakteryzował się ciemną barwą, przechodzącą od rubinowych, aż po...

Zastosowanie detektorów metali w branży spożywczej

Obecność różnego rodzaju cząsteczek metali w surowcach i gotowych produktach żywnościowych jest niebezpieczna dla konsumentów. Zagrożone są również maszyny i urządzenia, które mogą...

Systemy przywoławcze dla gastronomii – jak to działa?

Systemy przywoławcze dla gastronomii mają jedno podstawowe zadanie: usprawnienie pracy i obsługi klienta w lokalu. Sprawdzają się przede wszystkim w dużych restauracjach albo w...

Pizza włoska a amerykańska. Podobieństwa i różnice

Pizza to klasyczne danie kuchni włoskiej znane już w dawnych czasach. Różnice pomiędzy poszczególnymi typami tej potrawy tkwią na ogół w zastosowanych składnikach....

Przeczytaj również