Pizza włoska a amerykańska. Podobieństwa i różnice
Pizza to klasyczne danie kuchni włoskiej znane już w dawnych czasach. Różnice pomiędzy poszczególnymi typami tej potrawy tkwią na ogół w zastosowanych składnikach....
Czas na domowe winiarstwo – co będzie potrzebne?
Chcesz zrobić własne wino? Nie wiesz co będzie do tego celu potrzebne? Zachęcamy zatem do dalszej lektury.
Dobrej jakości wino zawsze będzie mile widzianym dodatkiem,...
Zastosowanie piły do kości w lokalu gastronomicznym
W działalności gastronomicznej często pojawia się konieczność obróbki mechanicznej dużych ilości produktów żywnościowych – warzyw, owoców, mięsa itp. Dlatego nie dziwi obecność na rynku...
Wyjście do restauracji. Gdzie zjeść w Lublinie?
Gastronomia ponownie odżyła. Otwarte ogródki pozwoliły na nowo zagościć w restauracjach i ponownie móc cieszyć się ze spotkań z rodziną i znajomymi w...
Jakie herbaty dają energię i wywołują uczucie sytości?
Herbaty cieszą się dużą popularnością, nie tylko ze względu na smak i aromat, ale również różnorodne zastosowanie i właściwości lecznicze. Ich regularne picie zalecane...
Pilsvar Porter Galicyjski – smak dla miłośników ciemnego mocarza
Historia piwa typu porter ma swoją genezę w XVIII wieku w Anglii. Od zawsze charakteryzował się ciemną barwą, przechodzącą od rubinowych, aż po...
Wino półsłodkie: dlaczego kobiety je uwielbiają?
Cóż smakuje lepiej, niż lampka ulubionego wina w dobrym towarzystwie i doskonałej atmosferze? Wino uosabia kobiecą subtelność, złożony charakter, nieoczywiste atuty. Jest trunkiem, które...