Pizza włoska a amerykańska. Podobieństwa i różnice

0
Pizza to klasyczne danie kuchni włoskiej znane już w dawnych czasach. Różnice pomiędzy poszczególnymi typami tej potrawy tkwią na ogół w zastosowanych składnikach....

Czas na domowe winiarstwo – co będzie potrzebne?

0
Chcesz zrobić własne wino? Nie wiesz co będzie do tego celu potrzebne? Zachęcamy zatem do dalszej lektury. Dobrej jakości wino zawsze będzie mile widzianym dodatkiem,...

Zastosowanie piły do kości w lokalu gastronomicznym

0
W działalności gastronomicznej często pojawia się konieczność obróbki mechanicznej dużych ilości produktów żywnościowych – warzyw, owoców, mięsa itp. Dlatego nie dziwi obecność na rynku...

Wyjście do restauracji. Gdzie zjeść w Lublinie?

0
Gastronomia ponownie odżyła. Otwarte ogródki pozwoliły na nowo zagościć w restauracjach i ponownie móc cieszyć się ze spotkań z rodziną i znajomymi w...

Jakie herbaty dają energię i wywołują uczucie sytości?

0
Herbaty cieszą się dużą popularnością, nie tylko ze względu na smak i aromat, ale również różnorodne zastosowanie i właściwości lecznicze. Ich regularne picie zalecane...

Pilsvar Porter Galicyjski – smak dla miłośników ciemnego mocarza

0
Historia piwa typu porter ma swoją genezę w XVIII wieku w Anglii. Od zawsze charakteryzował się ciemną barwą, przechodzącą od rubinowych, aż po...

Wino półsłodkie: dlaczego kobiety je uwielbiają?

0
Cóż smakuje lepiej, niż lampka ulubionego wina w dobrym towarzystwie i doskonałej atmosferze? Wino uosabia kobiecą subtelność, złożony charakter, nieoczywiste atuty. Jest trunkiem, które...

Przeczytaj również